Normaal waar mogelijk en bijzonder waar nodig

kompas locatie etten-leur

Wonen

Wonen bij het ouderinitiatief Stichting Woonkompas Etten-Leur is wonen aan de Kerkakker in Etten-Leur waar in 2022 een wooncomplex is gerealiseerd door woningcorporatie Alwel en bouwonderneming van Wijnen.

Stichting Woonkompas Etten-Leur maakt onderdeel van uit van dit wooncomplex. In het wooninitiatief is plaats voor wonen met begeleiding voor dertien jongvolwassenen met een beperking in het autisme spectrum. Zij  wonen op een eigen woonlaag, namelijk de 2e verdieping in het wooncomplex. Iedere bewoner heeft een eigen appartement. De appartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50 m2 en een eigen voordeur. Ieder appartement beschikt over een entree, toilet, huiskamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een badkamer.

De bewoners kunnen op een laagdrempelige manier gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte met een gezamenlijke woonkamer en keuken. Hier is ook de ruimte gerealiseerd voor de begeleiding.  Bewoners betalen hun eigen huur, inrichting en servicekosten. Verder krijgen zij een eigen rekening voor het water- en energieverbruik. De huurprijs valt binnen de grenzen voor huurtoeslag  zodat iedereen die dat nodig heeft huurtoeslag aan kan vragen.

DEF_Alwel_Verhuurbrochure-Kerkakker_2e-etage.pdf

Alwel Woonwijzer Kerkakker.pdf

Gedragscode bewoners SWEL

Huishoudelijk reglement SWEL

Hieronder een impressie van het bouwresultaat dat in september 2022 opgeleverd is.

Scroll naar boven