“Het lijken mij wel geschikte jongens, daar wil ik wel bij zitten” (Yante)

stichting woonkompas etten-leur

Profielschets

Onze kinderen, de toekomstige bewoners van Woonkompas, variëren in leeftijd van 18 tot 32 jaar.

Allemaal hebben ze een beperking in het autisme spectrum waardoor ze erg gevoelig zijn voor prikkels, behoefte hebben aan structuur en regelmaat en aan ondersteuning bij communicatieve vaardigheden.

Onze kinderen hebben begeleiding nodig gedurende een aantal uren per dag om hen te helpen in hun dagelijkse functioneren.

De meeste van hen werken overdag, hebben een dagbesteding of studeren.

Stichting Woonkompas Etten-Leur heeft een bewonersprofiel opgesteld. Hieruit wordt duidelijk dat de stichting geen 24 uurs zorg kan leveren.

Naast het zelfstandig wonen is een belangrijk nevendoel van de begeleiding het stimuleren van sociale vaardigheden. Daardoor kunnen ze volwaardig meedoen in de maatschappij, zowel in hun onderlinge contacten als daarbuiten.